top of page

      BEATRIZ DE ASTORZA VERGARA (València, 1976)

 

Llicenciada en Biologia i en Bioquímica a la Universitat dels Illes Balears (1998).

Al 2001 inicia els seus estudis d'interpretació i dansa contemporània a l'Escola de Teatre Sa Nau i al Conservatori de Palma de Mallorca. Del 2006 al 2010 resideix a Barcelona, on realitza el curs de Teatre per a la Intervenció Social al Forn de Teatre Pa’tothom. Durant aquest temps continua formant-se en diverses disciplines relacionades amb les arts escèniques, incloent dansa contemporània, interpretació actoral, dansa-teatre, doblatge per cinema, pedagogia del teatre, dramatúrgia i direcció teatral, en diverses escoles de Mallorca i Barcelona.

Des de l’any 2003 al 2010 compagina la seva carrera docent com a professora de Biologia amb la seva experiència artística-social, treballant com actriu amb la CIA La Lupe Teatro, en diversos curtmetratges i en obres de teatre-fòrum amb el Forn de Teatre Pa’tothom. Com a ballarina ha format part de la CIA Diverso Alaria, de Palma de Mallorca. Des de l’any 2008 ha engegat diferents projectes de teatre social i comunitari, adquirint experiència com a dinamitzadora i formadora teatral de joves i adults, i també en el camp de la creació, direcció i muntatge teatral. 

L'any 2009 funda a Barcelona l'associació de Teatre d'Intervenció Social El Xiringuito, Teatre i Comunitat juntament amb altres companyes. Durant el 2010 col·labora amb l’associació Pallapupas (Barcelona) en la dinamització de tallers de teatrals dins l’àmbit sociosanitari: Salut Mental (nens i adolescents) i Clíniques Geriàtriques. Aquest mateix any l'associació es trasllada a Eivissa, on desenvolupa diferents projectes pedagògics i teatrals als municipis de l'illa.

En l'actualitat desenvolupa plenament la seva tasca professional dins de El XiringuitoTeatre i continua aprofundint en la seva formació en Interpretació, Dansa Contemporània i Pedagogia Teatral, tant dins com fora de l'illa .

MIREIA SALAZAR CAMPOY (Barcelona, 1981)

 

Diplomada en Educació Social des de l'any 2004 a la Universitat de Barcelona. Postgraduada en «Llenguatges i Expressió Artística Aplicats a la Pràctica Educativa» a l'Escola d'Expressió Corporal i Psicomotricitat Carme Aymerich el curs 2005/2006. Presidenta, des del 2002, de l'entitat de cooperació internacional EntreCulturas.

Al 2006 dinamitza un taller de diferents llenguatges artístics i expressius a un centre d'acollida de dones gestionat per l’associació Lligam a Barcelona. Aquest mateix any, rep un curs intensiu de clown a San Cristóbal de las Casas, Mèxic, i forma part de la companyia Zapayas@s, amb la qual realitza una gira per comunitats indígenes de la zona nord de l'estat de Chiapas.

Al 2007 comença els estudis de "Teatre i Intervenció Social" a l'escola Forn de Teatre Pa'tothom, situada al barri del Raval, Barcelona.

Durant l'any 2008 viatja per Amèrica Llatina coneixent diferents projectes de teatre i intervenció social que promoguin la participació comunitària i col·labora amb diversos grups de Teatre Social i Comunitari a Argentina (Catalinas Sur de la Boca, Buenos Aires) i Colòmbia (EsquinaLatina, a Cali). A la seva tornada a Barcelona funda, amb altres companys, l'associació El Xiringuito, Teatre i Comunitat, amb la qual treballa activament des de llavors.

Compta amb una àmplia experiència laboral en projectes d’intervenció socio-educativa amb diversos col·lectius en risc d’exclusió social i compagina la seva activitat pedagògica i teatral a l'associació amb la seva formació i aprofundiment en les diferents tècniques de Teatre Social (al Forn de Teatre Pa'tothom, Barcelona) i Teatro de la Escucha (a la Sala Metàforas, Madrid).

ESTHER SERRA GIMÉNEZ (Eivissa, 1976)

Diplomada en Infermeria (1997) i Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (2000), inicia la seva formació en art dramàtic a l'any 1997 amb Merche Chapí a la companyia eivissenca GAT, amb la qual participa durant 3 anys en diferents obres. També ha participat en peces dirigides per Irene Muñoz (1999) i Juan Bürgin (2004).

Al 2009 comença la seva formació en Teatre Social amb Faustina Hanglin i posteriorment amb Julian Boal, amb qui aprèn les tècniques fonamentals del Teatre de l'Oprimit.

Al 2010 es forma en creació col·lectiva amb El Xiringuito, Teatre i Comunitat. Des de llavors forma part activa d'aquest col·lectiu participant en la seva tasca pedagògica i creativa.

Dins del teatre social, també ha rebut formació en Teatro de la Escucha a la Sala Metàforas de Madrid, amb Moisés Mato. Aquell mateix any 2010, descobreix la tècnica de clown a l'escola d'Eric de Bont i posteriorment comença la seva formació en teatre físic i gestual amb Isaac Álvarez, camp que va ampliant fins arribar a la dansa, disciplina en la que ara es troba explorant.

A més de treballar peces teatrals també ha participat en performances al carrer i aquest any ha protagonitzat un videoclip pel grup de rock Indulgentes.

A la actualitat acaba de publicar el seu primer llibre de poemes, “Trencar el Silenci”.

CATALINA NEBOT RIOS (Mallorca, 1983)

Llicenciada en Sociologia a la Universitat de Barcelona (2001). Màster en Mediació i Gestió de Conflictes.

Al llarg de la seva formació, el seu interès per la cultura, la Sociologia d’allò quotidià i la Psicologia Social, la porten a estudiar a Toulouse (França), on realitza estudis entorn la Sociologia dels Mitjans de Comunicació i el cinema. Posteriorment viatja a l’escola de la Fundació Krishnamurti a la India, on realitza un treball de camp sobre escoles integrals, en les què l’art, la ciència i les emocions són els pilars de l’educació.

Quan comença a treballar com a Sociòloga sent la necessitat de desenvolupar projectes més interventius, per això, inicia la seva formació en Teatre d’Intervenció Social, que la porta a co-fundar un equip multidisciplinar d’art i intervenció social amb un grup de companyes, amb el qual continua desenvolupant projectes a l’actualitat: El Xiringuito Teatre i Comunitat (2009).

Els treballs realitzats amb projectes de Teatre Comunitari i creació col·lectiva, han fet que el seu interès per la dansa, les arts plàstiques i els mitjans audiovisuals fos creixent, gràcies al seu potencial a l’hora de transmetre missatges i per la seva capacitat transformadora.

Amb la finalitat de desenvolupar projectes més innovadors i treballar amb llenguatges més accessibles i atractius per a ella mateixa i per als col·lectius amb els que treballa, inicia la seva formació en audiovisuals a l’escola EDIB (Mallorca 20012). La fotografia i el vídeo li han proporcionat un nou canal amb el que transmetre tot allò que li aporten els grups amb els què treballa, així com la seva pròpia visió de la realitat.

bottom of page